Cine este judecătorul român care o înlocuiește pe Iulia Moțoc la CEDO

Profesorul și avocatul Sebastian Răduleţu este noul judecător român din cadrul Curţii Europene a Drepturilor Omului, în urma desemnării de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). El o înlocuiește pe Iulia Moțoc, căreia i s-a terminat mandatul.

Sebastian Răduleţu a fost ales judecător al CEDO pentru un mandat de nouă ani, care va începe nu mai târziu de trei luni de la alegerea sa.

APCE alege judecătorii dintr-o listă de trei candidaţi nominalizaţi de fiecare stat care a ratificat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Sebastian Răduleţu a obţinut 84 din cele 165 de voturi valide exprimate în al doilea tur. Contrcandidații săi – Răzvan-Horaţiu Radu a primit 78 de voturi, iar Claudia Jderu trei voturi, potrivit site-ului APCE.

Cine este Sebastian Rădulețu

Sebastian Rădulețu are 47 de ani și s-a născut la Cluj Napoca. El este căsătorit și are doi copii. Din 1998, este avocat și partener în cadrul SCA Rădulețu și Gherghe, Baroul Dolj.

Rădulețu este avocat cu dreptul de a pleda în fața Curții Penale Internaționale (ICC List of Counsel) din 2018. În același timp, el este profesor universitar doctor (din 2015) la Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova, titular al disciplinelor „Drept Penal General” și „Libertăți fundamentale”.

Noul judecător la CEDO a absolvit Dreptul la Craiova și s-a specializat în străinătate. Este membru al mai multor organizații profesionale: European Criminal Bar Association (ECBA)International Criminal Court Bar Association (ICCBA)European Criminal Law Academic Network (ECLAN)– Farthing scholar și ulterior Retained Lecturer la Pembroke College, Universitatea Oxford.

În perioada 2001-2002, a fost jurist în cadrul grefei Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...