Cine este Mircea Fechet, noul ministru al Mediului după demisia lui Costel Alexe

Mircea Fechet a fost numit, joi, de președintele Klaus Iohannis în funcția de ministru al Mediului după ce Costel Alexe a demisionat pentru a prelua președinția Consiliului Județean Iași.

Mircea Fechet a fost secretar de stat în Ministerul Mediului până joi, când președintele a semnat decretul de numire a sa în funcția de ministru.

Potrivit CV-ului său, Mircea Fechet are 40 de ani, a absolvit Facultatea de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi și mai apoi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative în cadrul Universităţii “George Bacovia” din Bacău.

Ce funcții a deținut Mircea Fechet înainte de a deveni ministrul Mediului

După trei ani petrecuți în mediul privat, în 2008, Fechet a început să lucreze în instituții publice. În septembrie 2008 a fost numit consilier pe fonduri europene în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău.

A ocupat această funcție până în 2010 când a fost numit director executiv adjunct la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Bacău, ocupându-se, în principal, de coordonarea implementării proiectului “Managementul integrat al deşeurilor din judeţul Bacău” finanţat prin POS – Mediu.

În perioada mai 2012-martie 2014, Mircea Fechet a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), iar din februarie 2019 până în decembrie 2019, a fost auditor public extern la Autoritatea de Audit.

În decembrie 2019 a fost numit secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

În ministerul pe care îl va conduce începând de joi, Fechet a fost responsabil de coordonarea activității Administrației Fondului pentru Mediu, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Direcția Generală Deșeuri, Situri Contaminate și Substanțe Periculoase și Direcția Generală Evaluare Impact și Controlul Poluării.

Din februarie 2020, este reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu.

Ce avere are Mircea Fechet

Potrivit declarației de avere, Mircea Fechet are un apartament în Galați, achiziţionat în 2006, un apartament în Bacău şi un beci de 15 metri pătraţi, tot în Bacău.

Noul ministru al Mediului conduce un Mercedes Benz B Class și are în conturi 26.000 de lei. În ceea ce privește datoriile sale, Fechet are două carduri de credit de aproape 20.000 de le și un credit de 63.000 de lei.

Mircea Fechet este căsătorit și are doi copii. Soția sa este angajată la Camera Deputaților.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...