Cine este noul șef al hergheliilor de la Romsilva

Interesul liderilor UDMR de a prelua controlul asupra Direcției de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor de Rasă de la Regia Națională a Pădurilor (RNP)-Romsilva este uriaș, dar deocamdată n-au reușit să-și impună un om de al lor din cauza… PNL.

PUTEREA a semnalat recent faptul că ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, pregătește pentru camarila UDMR, și nu numai, un tun patrimonial incredibil la Regia Națională a Pădurilor (RNP)-Romsilva.
Este vorba de preluarea controlului asupra tuturor hergheliilor aflate la Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor de Rasă de la RNP Romsilva. Numai că, jocul lui Barna Tanczos n-a reușit pentru moment pentru simplul fapt că postul a fost adjudecat de către PNL.

Astfel, începând cu 1 septembrbie 2022, noul director al Direcției de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor de Rasă de la RNP este George Mierliță, care a fost până la sfârșitul lunii august directorul general al Romsilva impus de PNL după ce fusese secretar de stat la Ministerul Mediului.

Trebuie precizat că la ora actuală hergheliile de stat din România sunt administrate, începând cu anul 2002 de către Regia Natională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor de Rasă.

În prezent, sistemul de creștere este structurat pe un număr de 12 herghelii – Tulucești, Sâmbăta de Jos, Slatina, Rușețu, Rădăuți, Mangalia, Lucina, Jegălia, Izvin, Dor Mărunt, Cislău și Beclean, 4 depozite de armăsari- Arad, Târgu Mureș, Râmnicelu și Dumbrava, și o unitate nepopulată cu cabaline la Balc, subordonate din punct de vedere tehnic Direcției de Creștere și Ameliorare a Cabalinelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole