Cine este soţia lui Volodimir Zelenski

Olena Zelenska este căsătorită cu președintele Ucrainei și, pe lângă statutul de Primă Doamnă, pledează intens pentru cauze sociale precum egalitatea de gen și s-a angajat în munca diplomatică.

Activitatea sa reflectă pașii eficienți luați pentru a extinde raza de acțiune a țării sale în arena globală a reprezentării, potrivit shethepeople. În zilele acestea de grea încercare pentru Ucraina, ea a comunicat și cu oamenii din țara ei prin intermediul rețelelor sociale. Spre exemplu, într-o postare emoționantă pe Instagram, ea a scris: „Dragii mei ucraineni! Mă uit la voi și vă văd pe toți azi. Toți cei pe care îi văd la televizor, pe străzi, pe internet. Văd postările și videoclipurile tale. Și știi ce? Esti incredibil! Sunt mândru că locuiesc cu tine în aceeași țară!

„Și astăzi nu voi avea panică și lacrimi. Voi fi calmă și încrezătoare. Copiii mei se uită la mine. Voi fi lângă ei. Și lângă soțul meu. Si cu tine”. Într-o altă postare ea a scris alături de o fotografie a unui copil: „Acest copil s-a născut în adăpostul anti-bombă de la Kiev. Aceasta avea să se petreacă în condiții complet diferite, pe cer liniștit. Este ceea ce ar trebui să vadă copiii… Noi suntem armata, armata suntem noi. Și copiii născuți în adăposturi anti-bombă vor trăi într-o țară pașnică care s-a apărat”.

Un rol cheie

Conform profilului ei, Olena Zelenska s-a născut în 1978 în Kryvyi. A primit o educație în arhitectură, dar mai târziu s-a orientat spre scris. Ea este unul dintre co-fondatorii Studio Kvartal 95, cea mai importantă companie de producție de divertisment din Ucraina, și este creditată pentru că a scris conținut pentru spectacole și filme.

În calitate de Primă Doamnă, munca ei pentru reforma alimentației la nivel de școală este deosebit de marcată. Ea a jucat, de asemenea, un rol cheie în dezvoltarea Strategiei Naționale, care include domenii precum siguranța de gen și diplomația culturală, după cum a menționat Congresul Femeilor din Ucraina. Zelenska a inițiat, de asemenea, aderarea Ucrainei la Parteneriatul de la Biarritz, un plan G7 pentru egalitatea de gen.

Zelenski și Olena s-au căsătorit în 2003 și au doi copii împreună.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole