Cine i-a dat putere lui Vladimir Putin

Zbigniew Ziobro, ministrul justiției din Polonia,  acuză Uniunea Europeană şi pe fostul cancelar german Angela Merkel că „au construit puterea preşedintelui rus Vladimir Putin”.

Într-un interviu publicat de săptămânalul Do Rzeczi, Ziobro a spus că Merkel este „personal responsabilă în crearea monstrului care astăzi ucide femei şi copii în Ucraina” şi a denunţat faptul că, „atunci când Putin practica terorismul de stat, Merkel şi liderul rus construiau împreună gazoductul Nord Stream 2″  – suspendat în prezent – un proiect pe care Varșovia l-a descris în trecut drept “nefast”.

Se teme de NATO

În ceea ce priveşte actualul guvern german, Ziobro a afirmat că ”poziţia cancelarului Olaf Scholz lasă mult de dorit”. Pentru oficialul polonez, Uniunea Europeană a „construit” puterea lui Vladimir Putin, care “se teme de NATO, unde există obligații militare reale”, pentru că „este un bandit, iar un bandit se teme întotdeauna de cel mai puternic”.

Ziobro,  un politician cunoscut pentru atitudinea sa eurosceptică, a mai susţinut că „absenţa unei decizii a Bruxellesului de a debloca fondurile de relansare economică destinate Poloniei îl ajută pe Putin”, notează agenția EFE.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole