Cine se mai uită la televizor? Studiul care spune dacă micul ecran mai e pe val!

Publicat: 24 iun. 2022, 07:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Cine se mai uită la televizor? Studiul care spune dacă micul ecran mai e pe val!
Sursa foto: Pixabay.com

Tinerii din Generația Z, care au vârste între 18 și 24 de ani, au din ce în ce mai multă încredere în știrile difuzate de posturile de televiziune, în detrimentul celor din mediul online, arată studiul New Media Adoption al agenției Spark Foundry.

Multitudinea de informaţii, cu privire la evenimentele din ultima perioadă (pandemie, război, criză…), a făcut ca oamenii să îşi selecteze mai cu atenţie sursa de unde îşi iau datele.

Observăm, aşadar, o reîntoarcere către TV, o evoluţie pozitivă a procentului celor care preferă să îşi ia informaţiile mai degrabă de la TV decât să le citească online, având o mai mare încredere în conţinutul de aici.
Acest trend este vizibil chiar şi în rândul Generaţiei Z (18-24 ani). Mai mult de jumătate dintre ei susţin că au petrecut mai mult timp în faţa televizorului în ultimul an, având mai multă încredere în ştirile difuzate pe posturile TV decât în cele din mediul online”, spune Mădălina Bâdea, Head of Data Insights Spark Foundry, potrivit paginademedia.ro.

Conform studiului, 65% dintre respondenţi urmăresc programe TV împreună cu familia, iar 56% dintre aceştia consideră că această activitate și vizionarea de filme online i-au apropiat de membrii familiei.

Cine a stat mult în fața televizorului

De remarcat este că în acest val de studiu a fost înregistrată o creștere semnificativă a celor pentru care televiziunea este principala sursă de ştiri, fiind canalul media în care aceştia au cea mai mare încredere.

Membrii Generației Z consideră că au stat mai mult în fața televizorului în ultimul an și au mai multă încredere în știrile difuzate de posturile de televiziune decât în cele din online.

Studiul cuprinde un eșantion de 803 de persoane, cu vârsta mai mare de 18 ani, utilizatoare de internet, din mediul urban, și a fost realizat prin interviuri online, în perioada 13-19 mai 2022.

Același studiu arată că persoanele cu vârste mai mari de 45 de ani folosesc social media în special pentru a păstra legătura cu prietenii, pentru căutarea de branduri sau produse, dar şi pentru diversitatea de conţinut.

Culmea cine stă pe Facebook și Twitter

Pe de altă parte, generațiile mai tinere arată un comportament mai activ pe rețelele sociale, publicând imagini sau conţinut video, căutând să descopere trenduri noi, urmărind paginile influencerilor şi ale celebrităţilor şi căutând constant un conţinut cât mai divers.

Twitter a înregistrat cea mai mare creștere în ultimul an și este folosit preponderent de pesoane cu vârste mai mari de 55 de ani. Pe Facebook stă mai degrabă tot publicul matur, cu vârste de peste 55 de ani.

Instagram este o platformă preferată de cei din categoria de vârstă 18-34 de ani, care își petrec timpul și pe TikTok și Pinterest