Cine sunt parlamentarii români din grupul de prietenie cu Austria

Blocarea intrării țării noastre în Spațiul Schengen de către Austria a scos în evidență și o altă pârghie parlamentară care, teoretic, putea contribui la îmbunătățirea relațiilor dintre noi și austrieci.

Un deputat UDMR, liderul Grupului parlamentar de prietenie cu Austriei

Începând din sesiunea parlamentară 1996-2000, la nivelul Parlamentului României s-a constituit și un grup de prietenie cu Republica Austria format din 20 de deputați și senatori de la toate partidele parlamentare. Scopul acestui grup a fost existența unei mai bune colaborări între cele două state la nivel parlamentar, dar și pentru a crea o punte directă de legătură între România și Austria.

Astfel, din 1996, în fiecare legislatură parlamentară a existat cu grup prietenie cu Austria alcătuit din circa 20 de deputați și senatori. În actuala legislatură, Grupul de prietenie cu Republica Austria are 20 de membri, iar președinte este deputatul UDMR, Miklos Zoltan (vezi FOTO și lista parlamentarilor din grupul de prietenie cu Austria).

Deputatul UDMR, Miklos Zoltan

De ce mai avem grup parlamentar de prietenie cu Austria?

Însă, în toată agitație privind blocarea de către Austria a intrării României în Spațiul Schengen niciunul dintre acești 20 de parlamentari n-a scos un cuvânt, nu a avut vreo interpelare și nicio declarație politică. Toți cei 20 de parlamenatri -7 PNL, 7 PSD, 3 USR și câte unul de la UDMR; AUR și minorități, au fost pe… silențios.

Acum, după ce Austria ne-a blocat intrarea în Schengen, se pune problema dacă acest grup parlamentar mai trebuie să existe? Și dacă da, pentru ce?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...