Cine sunt persoanele care au finanțat campania electorală a Olguței Vasilescu

Publicat: 11 dec. 2020, 10:15, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Cine sunt persoanele care au finanțat campania electorală a Olguței Vasilescu

Craioveanul Petre Becheru, cel care a întârziat revenirea Olguței Vasilescu în fotoliul de primar al Craiovei, a făcut ieri o postare incredibilă, publicând lista tuturor persoanelor fizice care au finanțat organizația PSD Dolj în campania electorală locală din 27 septembrie 2020.

Raportul detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale depus de mandatarul financiar, pe 29.09.2020, de organizația PSD Dolj condusă de Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, evidențiază cine sunt persoanele fizice care au contribuit financiar la campania electorală a PSD în acest județ cu suma totală de 754.350 lei.

Printre „sponsorii” și „donatorii” acelei campanii electorale (vezi documentul în facsimil) îi regăsim pe fostul președinte al Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, trecut cu suma de 10.000 de lei, fostul viceprimar al Craiovei, Stelian Bărăgan,10.000 de lei și consilierul de imagine al Olguței Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, 5.000 de lei.

Numai că în postarea sa, Petre Becheru avertizează că nu există o detaliere a cheltuielor și, astfel, „în lipsa detalierii cheltuielilor, validarea mandatului este ilegală, conform art.149 alin.(1) din Codul administrativ”. De asemenea, el remarcă „că unii, probabil mai fraieri, doritori de înaltă dregătorie sau în nevoie de o autorizație de construcție, plătesc mai mult, alții mai puțin”.