Cine sunt primii 10 candidați PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Publicat: 22 feb. 2024, 09:28, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Cine sunt primii 10 candidați PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam stabilit primii zece candidați.

Pe lista primilor zece candidați PSD la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 se vor regăsi șapte eurodeputați care deja sunt acum la Bruxelles.

Dacă la alegerile din 2019, lista PSD a fost deschisă de Rovana Plumb, anul acesta primul pe listă va fi Mihai Tudose. Deocamdată, doar două fotolii din primele zece nu sunt încă bătute în cuie, adică Dan Nica sau Rovana Plumb și lidera femeilor PSD, Doina Federovici, și fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.

De asemenea, se poate observa că din primi zece candidați PSD doar cinci au fost tot timpul în partid- Claudiu Manda, Dragoș Benea, Victor Negrescu, Dan Nica/ și Doina Federovici/Marius Budăi, restul fie au fost pe la partidul lui Felix Voiculescu-Maria Grapini și Lavinia Șandru sau la Pro România- Mihai Tudose și Corina Crețu, ori sunt nou veniți, cum e cazul doctoriței din Buzău, Carmen Orban. Potrivit informațiilor noastre, primii zece candidați PSD la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 sunt:

1. Mihai Tudose

2. Carmen Orban

3. Victor Negrescu

4. Claudiu Manda

5. Dragoş Benea

6. Maria Grapini

7. Doina Federovici/Marius Budăi

8. Dan Nica/Rovana Plumb

9. Lavinia Şandru-candidat PUSL

10. Corina Creţu