Cine sunt prinții rivali din Golf și ce este CNN-ul lumii arabe. Când veți afla, în exclusivitate

Un documentar mai mult decât interesant analizează evoluția din ultimii ani a trei dintre cele mai influente state din Orientul Mijlociu, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Qatar. 

Documentarul ”Prinții rivali din Golf” va fi difuzat de B1 TV, duminică, de la ora 15:30, în premieră și în exclusivitate în România.

În prim-plan vor fi, desigur, conducătorii de-facto ai acestor state, trei lideri autoritari, Mohammed Bin Salman (Arabia Saudită), Mohammed bin Zayed (Emiratele Arabe Unite) și Tamim bin Hamad Al Thani (Qatar), toți având aspirații de a fi liderii lumii arabe.

Televiziunea Al-Jazeera, o unealtă? 

În această rivalitate pentru a deveni lideri regionali, cei trei conducători au demarat o serie de proiecte și de investiții majore, pornind de la organizarea Campionatului Mondial de Fotbal (Qatar 2022), cumpărarea de cluburi de fotbal din Europa (Paris Saint-Germain și Newcastle United), proiecte arhitectonice impresionante și până la investiții masive în armată și în armament de ultimă generație (Emiratele Arabe Unite).
De asemenea, ancheta prezintă și modul în care televiziunea Al-Jazeera (supranumită uneori și CNN-ul lumii arabe), deținută de statul Qatar, a devenit o importantă unealtă nu numai în lumea arabă, ci la nivel global.

Documentarul prezintă și relația celor trei prinți cu Statele Unite sau cu Uniunea Europeană, dar și legăturile pe care le au cu Rusia lui Vladimir Putin sau cu China lui Xi Jinping.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...