Cine sunt „turiștii” de control ai schimbărilor cu dedicație de „Apele Române”

Schimbările politice cu dedicație, dar mai ales cu mare scandal, de la Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) care a ajuns în vizorul DNA au avut avut doi „prim soliști”- tandemul controversat Constantin Metler , Marius Hofman, un dirijor – Ervin Molnar, director general ANAR și un regizor – Relu Adam, directorul Depatamentului Management Resurse Umane.

Scenariul și regia celor patru „vedete” de la ANAR 

Piesa jucată de cele patru „vedete” de la ANAR, care a culminat cu uriașul scandal de schimbare a directorului de la Administrația Bazinală Mureș – Ovidiu Ianculescu, a avut un scenariu foarte simplu. Directorul general Ervin Molnar avea lista celor care trebuiau schimbați cu orice preț, că deh, era sarcină de partid, și ca să fie și mai convingător îi trimitea în control pe cei doi „pitbulli” de la Corpul de control al ANAR – Metler și Hofman ca să-i „convingă” mai repede pe cei care trebuiau schimbați.

Aceste manevre de schimbare făcute la comandă și orchestrate de Molnar cu ajutorul celor doi pitbulli au fost girate și parafate pentru a da o tentă de legalitate de către cu ajutorul lui Relu Adam. Din 2012 și până astăzi, toate mișcările de personal, legale sau pe lângă lege, din ANAR au fost binecuvântate de Relu Adam, inclusiv cele din 2020 care au culminat cu scandalul demiterii lui Ovidiu Ianculescu de la ABA Mureș.

Colac peste pupăză, cei doi pitbulli ai ANAR sunt și „dalmațieni” având mari probleme de integritate și moralitate, Marius Hofman – condamnat penal pentru infracțiuni de corupție și Constantin Metler – judecat pentru luare de mită. 

Ervin Molnar
Ervin Molnar

Deplasări, decontări, dar fără… scripte

Potrivit documentelor oficiale furnizate de ANAR către PUTEREA, tandemul Metler-Hofman a efectuat în perioada ianuarie-august 2020 câte zece deplasări în interes de serviciu, adică de control și convingere pentru schimbare, la administrațiile bazinale din țară. Cele mai multe ieșiri în interes de serviciu ale celor doi pitbulli au fost făcute la ABA Mureș și ABA Dobrogea-Litoral.

Astfel, pentru cele 51 de zile de deplasare în interesul serviciului, Constantin Metler a decontat din casieria ANAR suma de 10.499,98 de lei, iar Marius Hofman ceva mai mult, pentru 53 de zile, suma de 11.940 de lei. De asemenea, este de semnalat faptul că Metler și Hofman au fost câte 15 și 20 de zile în control în lunile februarie și iulie 2020.

Însă, surprinzător, cei doi pitbulli de la ANAR au fost în control vreo nouă zile la ABA Dobrogea-Litoral în plin sezon estival, adică între 23 iulie și 2 august 2020. Potrivit informațiilor noastre, nu există la ANAR niciun raport despre deplasările așa zise de control în teritoriu așa cum prevede legea.

Constantin Metler

Promovare și la mai mare pentru Metler 

Drept recompensă pentru efortul depus în schimbările cu dedicație politică din teritoriu, Constantin Metler a fost promovat de fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, pe funcția de director general adjunct la ANAR, funcție care a fost inventată special pentru pitbullul lui Molnar.

Mai mult, după toate aceste „performanțe” cu iz penal, Metler vrea cu orice preț să fie noul director general al ANAR în locul lui Ervin Molnar care a ajuns deputat PNL de Mureș, fiind și președintele acestei organizații liberale județene. În plus, nici Metler și nici Hofman n-au catadicsit să-și depună declarațiile de avere și de interese pe site-ul ANAR. De ce oare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...