Cine testează săptămâna de lucru de patru zile

Spania ar putea deveni una dintre primele țări din lume care va testa săptămâna de lucru de patru zile. Aceasta după ce guvernul a acceptat să lanseze un proiect pilot, destinat companiilor interesate de această idee.

Potrivit The Guardian, încă de la începutul anului, micul partid de stânga Más País a anunțat că guvernul spaniol i-a acceptat propunerea de testa ideea. Ulterior, au pornit discuții și acestea sunt încă în derulare.

Ideea săptămânii de lucru de patru zile a câștigat treptat teren la nivel global. Promotorii acestei idei spun că ea îmbunătățește productivitatea și sănătatea mentală a angajaților, dar combate și schimbările climatice. Odată cu izbucnirea pandemiei, conceptul a primit un nou avânt.

Mai mult nu înseamnă neapărat mai bun

Partidele de stânga din Spania au sesizat acest moment prielnic. “Spania este una dintre țările unde angajații depășesc media europeană. Cu toate aceasta, nu suntem cea mai productivă țară”, spune Iñigo Errejón, liderul Más País.

Continui să cred că mai multe ore muncite nu înseamnă neapărat rezultate mai bune”.

Deși detaliile programului pilot urmează să fie stabilite alături de guvern, partidul Más País a propus un proiect pe trei ani, în valoare de 50 de milioane de euro, care le-ar permite companiilor interesate să testeze programul de lucru redus cu riscuri minime.

Costurile testării săptămânii de lucru de patru zile, potrivit proiectului Más País, ar fi acoperite cu 100% în primul an, 50% în al doilea an și 33% în al treilea an.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole