Cine trimite avioane în Ucraina? Purtătorul de cuvânt al Pentagonului nu spune

Statele NATO au livrat deja Ucrainei avioane sau piese pentru aparate de luptă, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Dar…

Oficialul american nu a precizat cine a trimis în țara vecină avioane și nici câte! Dar a explicat că ele pot fi folosite de armata din țara vecină.Pe de altă parte, surse oficiale americane citate de CNN au anunțat că președintele Biden intenționează să acorde încă un ajutor militar Ucrainei, tot de 800 de milioane de dolari.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că, în ultimele 2 săptămâni, în Ucraina au ajuns avioane de luptă și piese de schimb.

Nu e din întâmplare

„Au primit ajutor pentru a-și repara o parte din flota aeriană și pentru a o face mult mai operațională. Acum au la dispoziție mai multe aeronave de luptă față de acum două săptămâni și asta nu e din întâmplare, este pentru că alte state, care au experiență cu astfel de aeronave, i-au putut ajuta să-și repare flota”, spune Kirby.

Oficialul american nu a explicat cine și câte avioane de vânătoarea a trimis Ucrainei dar a sugerat că sunt aparate familiare militarilor din țara invadată de Rusia, ceea ce poate însemna că ele sunt tot de proveniență sovietică. Adică din foste țări comuniste.

În schimbul asigurării

Oficial, la începutul lunii martie, Polonia s-a arătat dispusă să cedeze avioanele sale Mig 29 Ucrainei, în schimbul asigurării ca va primi din SUA avioane mai noi, dar atunci Washingtonul nu a acceptat înțelegerea.

Recent, președintele Ucrainei,Volodimir Zelenski, a declarat că dacă Ucraina ar fi primit toate armele de care avea nevoie, războiul ar fi putut fi deja încheiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

Aproape 5 000 de kilograme de obiecte pirotehnice, confiscate în urma...

Poliţiştii din judeţul Ialomiţa au reuşit să indisponibilizeze 4.500 de kilograme de obiecte pirotehnice în urma unor ample percheziţii desfăşurate în municipiul Slobozia şi...