Cine va avea prioritate în New York la vaccinul anti-Covid19

În statul american New York, cadrele medicale și categoriile de persoane încadrate în grupa de risc vor fi cele care vor avea prioritate la vaccinul anti-coronavirus, atunci când acesta va fi disponibil.

Conform Reuters, citat de Agerpres, guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a anunțat duminică care sunt persoanele care vor avea acces cu prioritate la vaccinul anti-coronavirus.

Printre primele persoane care vor fi vaccinate anti-Covid vor fi cele care fac parte din personalul medical spitalicesc, cel din centrele de îngrijire şi unii dintre rezidenţii acestora.

Următoarele persoane care vor fi vaccinate, în ordinea categoriilor de risc, sunt cele care fac parte din personalul din serviciile de urgenţă, din şcoli, alţi lucrători din prima linie şi persoane a căror stare de sănătate le plasează la risc extrem. În faza a treia, vaccinul ar urma să le fie administrat persoanelor de peste 65 de ani.

Abia după vaccinarea acestor categorii tratamentul va ajunge și la adulți și copii.

Ordinea de prioritate va depinde şi de localizarea geografică, în funcţie de prevalenţa virusului, a explicat guvernatorul statului.

„Aceasta este, aş spune, o operaţiune mai vastă decât orice am întreprins în timpul epidemiei de COVID-19 până acum”, a afirmat acesta. Programul de vaccinare pentru New York ar urma să conțină 40 milioane de doze de vaccin. Menționăm că populația acesti stat este de aproximativ 20 milioane de persoane. Se ia în calcul însă posibilitatea ca vaccinul să fie administrat în două doze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...
Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...