Cine va fi primul baron local detronat din PSD

Publicat: 16 iun. 2024, 10:01, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Exclusiv
Cine va fi primul baron local detronat din PSD

Conducerile organizațiilor județene ale PSD care au pierdut alegerile pentru șefia consiliului județean și a municipiului reședință de județ vor fi schimbate, printre care și una foarte puternică din sudul României.

Spectacolul de balet jucat cu PNL, în ultimii patru ani, de baronul PSD de Constanța, Felix Stroe, s-a încheiat după alegerile din 9 iunie 2024. Practic, ca și în 2020, acum, Felix Stroe a făcut în așa fel jocurile politice ca PNL să câștige Consiliului Județean Constanța și municipiul reședință de județ. Atunci, în 2020, a pus un candidat slab la municipiu și a ieșit liberalul Vergil Chițac, iar la șefia Consiliului Județean Constanța l-a blocat pe Horia Țuțuianu care era văzut câștigător, și a candidat chiar Felix Stroe ca să fie sigur că va câștiga liberalul Mihai Lupu, ceea ce s-a și întâmplat.

Acum, în 2024, Felix Stroe a netezit iar calea pentru PNL, atât la municipiu reședință de județ, cât și Consiliu Județean, punând candidați controversați și modești, adică pe Horia Constantinescu și, respectiv, Cătălin Grasu. Astfel, PNL a defilat la municipiu cu Vergil Chițac și la județ cu fostul primar de la Valu lui Traian, Florin Mitroi.

Așadar, baronul Felix Stroe și-a făcut iar datoria față de PNL, fapt pentru care, conducerea PSD îl va debarca cât de repede de la șefia organizației județene PSD Constanța.