Cine va intra fără certificat verde în Parlamentul European

Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie 2021 decizia biroului Parlamentului European prin care era condiționată intrarea în instituția europeană a oricărei persoane, inclusiv a europarlamentarilor, de deținerea unui certificat verde, după cum se arată într-un comunicat al europarlamentarului român Cristian Terheș.

Parlamentul European revine cu precizări și arată că doar cei 5 europarlamentari care au contestat în instanță vor putea intra fără certificat verde în Parlament. ”Referitor la informațiile privind suspendarea măsurii care solicită prezentarea Certificatului digital COVID pentru accesul în clădirile Parlamentului European, care au circulat astăzi în spațiul public, Parlamentul European aduce următoarele precizări: Serviciul juridic al PE a primit astăzi comunicarea oficială a deciziei luate de președintele Tribunalului UE. Această decizie se aplică doar persoanelor care au contestat la Tribunal măsura PE (cinci deputați în Parlamentul European și un număr de angajați ai PE) și prevede suspendarea temporară a măsurii privind solicitarea Certificatului la intrarea în sediile Parlamentului European. Certificatul digital COVID rămâne în vigoare în Parlamentul European.

Accesul la sediul PE pentru persoanele anterior menționate se poate face cu condiția prezentării rezultatului negativ al unui test PCR sau efectuarea pe loc a unui test rapid al cărui rezultat să fie negativ”, arată un comunicat al Parlamentului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...