Ciocniri violente între manifestanţi şi poliţie la Atena

Ciocniri violente între poliţie şi manifestanţi în faţa Parlamentului din Atena, duminică, în timpul unui miting de protest organizat după dezastrul feroviar din Grecia, în urma căruia au murit circa 60 de persoane, marţi seara, relatează AFP.

Manifestanţii au idat foc la coşurile de gunoi şi au aruncat cocktail-uri Molotov, în timp ce poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi grenade.

Piaţa Syntagma, marea esplanada din faţa Parlamentului, s-a golit de cei 12.000 de manifestanţi, în doar câteva minute. Oamenii se adunaseră aici pentru a cere socoteală autorităţilor elene după dezastrul din zilele trecute.

Drama a stârnit şi o imensă furie faţă de neglijenţa şi neajunsurile de la căile ferate. Starea deplorabilă a reţelei feroviare, diverse probleme în sistemul de semnalizare şi siguranţă pe căile ferate au fost semnalate, în condiţiile în care directorul staţiei din Larissa, oraşul cel mai apropiat de accident, şi-a recunoscut responsabilitatea.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, duminică, iertare familiilor victimelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...