Ciocolata poate mări cu 10% riscul de accident vascular cerebral

Un recent studiu s-a interesat de legătura între apariția unui accident vascular cerebral  (AVC) și consumul de ciocolată.

În Regatul Unit, cercetătorii au constatat că a mânca mult zahăr numit ”liber” (adăugat în alimente) poate mări riscul AVC cu 10%, relatează Daily Mail.

Cercetătorii au evidențiat riscurile asupra sănătății din cauza consumului de zahăr adăugat în băuturile carbogazoase și prăjituri.

În acest studiu au fost incluse 110.000 de persoane a căror stare de sănătate a fost monitorizată timp de nouă ani. Aceste persoane au completat periodic chestionare vizând consumul de zahăr.

Concluziile acestui studiu au fost publicate în revista BMC Medicine.

Potrivit autorilor studiului, pesoanele care consumau mai mult zahăr liber erau mai susceptibile de a suferi un AVC sau de a dezvolta o cardiopatie ischemică. Mai îngrijorător, cercetătorii au constatat că un aport de zahăr  în plus cu 5% (de exemplu un pătrat de ciocolată) determină creșterea cu 10% a riscului de AVC, iar cel de cardiopatie ischemică cu 6%.

Aceste rezultate sugerază că zahărul liber în general, nu numai din băuturile carbogazoase, este legat de un risc mai mare de boli cardiovasculare:  boli cardiace și accidente vasculare cerebrale, explică profesorul Tim Key, co-autor al studiului Nuffield Department of Population Health la Universitatea Oxford.

O soluție există care sigur ne ajută să ne punem la adăpost de AVC: înlocuirea dulciurilor cu fructe proaspete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...