Ciolacu avertizează angajații Guvernului: ”Cred că putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple”

Publicat: 23 mai 2024, 14:27, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Ciolacu avertizează angajații Guvernului: ”Cred că putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple”
sursa: google

Premierul Marcel Ciolacu a criticat, joi, protestul angajaţilor guvernamentali, afirmând că ”sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea mult pentru 1000 şi ceva de euro pe lună”.

”Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament, putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, le-a transmis şeful Executivului.

El a cerut ministerelor restante să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, pentru a reduce numărul de angajați, așa cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an.

Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat mirat în ședința de Guvern de faptul că angajații guvernamentali sunt nemulțumiți de majorarea salarială de 10%

”Am văzut că există nemulţumiri faţă de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea mult pentru 1000 şi ceva de euro pe lună! Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament, putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, a spus premierul.

”Şi ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an”, a mai spus el.

Angajații Guvernului protestează din nou, joi, în timp ce Executivul are o nouă ședință în cadrul căreia se va dezbate și o ordonanță privind unele măsuri salariale.