Ciolacu: Facturile la energie şi gaze nu vor mai creşte. Dimpotrivă, vor fi mai mici faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că preţul la energie se va menţine la nivelul actual, iar măsurile în vigoare cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale vor fi prelungite după 1 aprilie. „Facturile nu vor mai creşte sub nicio formă, dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea”, a explicat Ciolacu, marți, la Palatul Parlamentului, întrebat fiind care sunt principiile agreate în cadrul coaliţiei de guvernare.

„În primul rând, preţul la energie rămâne în continuare şi vom vedea pe ce perioadă, dar pe o perioadă categoric mai lungă. (…) Actualele măsuri vor rămâne în vigoare. În funcţie de cum reglementează ANRE, timpul pe care îl au necesar, vom vedea dacă se va prelungi actuala ordonanţă sau va veni un nou act legislativ. Toate aceste decizii vor fi comunicate de către prim-ministru, când va veni cu proiectul de ordonanţă. Cel mai important este că preţul va rămâne acelaşi, cu alte cuvinte facturile nu vor mai creşte sub nicio formă, dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea”, a explicat Marcel Ciolacu.

Șeful PSD a fost întrebat și dacă unii miniştri ar trebui să îşi dea demisia dacă aceste măsuri nu produc efecte, mai exact dacă reducerea accizei la carburanţi nu va duce la scăderea preţului motorinei şi benzinei.

 „Ştim foarte bine că toate cauzele la scumpiri au fost de la energie. Am văzut şi noi o scumpire a barilului de petrol, dar sperăm, ca să echilibrăm acest lucru s-a venit cu propunerea de reducere a accizei. Eu nu vorbesc de demisie aici, noi vorbim de problemele pe care le au românii şi să stopăm acest val de scumpiri. Din partea mea, poate să demisioneze cine vrea, când vrea. E treaba Guvernului”, a mai spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a menţionat că în şedinţa coaliţiei de guvernare au fost agreate mai multe măsuri cu privire la creşterea preţurilor, dar acestea vor fi comunicate de premier. El a precizat că aceste măsuri vor avea un impact bugetar „suportabil”.

  1. Acesta este un spectacol ieftin de-a lui Ciolacul despre cum sa furam mai bine ca institutie de stat ?
    Daca am începe de la capăt, ce am face diferit pentru a aduce acel confort de bine cetateanului roman
    Românul câtă carne mănâncă pe an ?
    Ciolacu mănâncă mai bine de 200 de kilograme de carne pe an. Ce s-ar întâmpla dacă i-am scoate o masă pe săptămână si am da-o săracilor?

  2. Ce nesimtiti , numai hoti in tara asta si cine plateste ptr. toate …. noi, contribuabilul de rand . In 2021 plateam 500 de lei la gaz pe luna la un consum de pana in 300mc, iar acum in decembrie / ianuarie a venit factura de 700 lei la un consum de 309mc ( am zis hai fie ….. o platesc ) . Acuma a venit factura ptr luna a 2-a … soc si groaza … 1100 lei la consum de 270 mc cu recalculare din urma la facturile platite la timp si transmis indexul . Oamenii is nebuni , ce dracu sa mai facem ? ne fura de 32 de ani platim orice taxe impozite , si tara asta tot nu se misca deloc inainte . Platim pensii speciale , platim salarii la toti porcii din parlament . ce sa facem cu minimul pe economie ( in moldova e 1590 lei la bucuresti e 2550 lei ) , cum sa traim ca numai putem , ne ajunge cutitul la os dintr-un salar de 1900 lei/ luna : facturi gaz lumina (iarna) 1300 lei/luna , apa – 100 lei , abonament tv+telefon+internet 90 lei ( ceva mai ieftin ) ca nu ne permitem mai mult + Asigurare masina 1050 lei ca na tre sa platim sa , . Daca te duci la cumparaturi, fara 100 lei nu scapi / zi chit ca faci mancare gatita in casa . si cate numai sunt …. sa traiasca ei cu 1600-2000 lei pe luna sa vedem cum se descurca , in mama lor de hoti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole