Ciolacu: „Pentru tot ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate sper ca USR să răspundă penal”

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus că își dorește ca reprezentanții USR să răspundă penal pentru modul cum au gestionat Ministerul Sănătății, motivând că nu doar corupția ucide, ci și incompetența.

Cum a condus USR Ministerul Sănătății e inadmisibil. Văd că scot capul de parcă nu au fost la guvernare. Pentru tot ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate sper să răspundă penal. Am văzut că în Franța au început deja, pentru că nu numai corupția ucide, ci și incompetența. Când îți asumi asemenea demnități, trebuie să te uiți în oglindă dacă faci față sau nu”, a transmis Marcel Ciolacu duminică seara, la Antena3.

Acesta a pus rata slabă a vaccinării, în țara noastră, pe seama neîncrederii în autorități.  autorități.

Rafila are mult de muncit, pentru că de la început am spus că nu poți depăși pandemia așa, având o repulsie să ne mai spună cineva ce să facem după 50 de ani de comunism. Trebuie antivirale în farmacii, alt sistem de abordare a vaccinării și o lege „stop covid” predictibilă și apoi trebuie științific demonstrat de ce trebuie luate măsuri, să nu mai așteptam să intervenim când deja s-a pornit tăvălugul”, susține Ciolacu.

Întrebat de ce nu trece legea certificatului verde anti-Covid 19, în condițiile în care este președintele Camerei Deputaților și ar putea supune votului inițiativa în cel mult o săptămână, Ciolacu a răspuns că mai întâi este nevoie de un proiect bine făcut de specialiști..

Aș dori ca noi, oamenii politici, să nu ne mai dăm cu părerea. Rafila e cel mai îndreptățit să explice ce ar trebui să conțină legea. Trebuie comunicată. Am avut întâlniri cu ambasadorii țărilor nordice și mi-au zis că la început au comunicat reacțiile adverse ale vaccinului, să știe lumea ce se poate cel mai rău”, a mai spus liderul social democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...