Ciolacu pleacă în Qatar! Premierul vrea să atragă investiții de 15 miliarde de euro

Publicat: 16 apr. 2024, 10:19, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu pleacă în Qatar! Premierul vrea să atragă investiții de 15 miliarde de euro
Marcel Ciolacu pleaca in Qatar

O delegație a României, condusă de premierul Marcel Ciolacu, va efectua o vizită de lucru în Qatar, în perioada 16-17 aprilie. Șeful Executivului a recunoscut că scopul acestei delegații este aducerea de investiții masive în România. 

Marcel Ciolacu pleacă în Qatar

Așadar, premierul Marcel Ciolacu va efectua o vizită de lucru în Qatar, în perioada 16-17 aprilie, însoțit de experți ai Guvernului în domeniul investițiilor. Pe agenda întrevederilor pe care premierul și delegația oficială le vor avea primează dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro.

”Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice și politice. Avem proiecte clare și mature pentru investitorii din Qatar. Poziția strategică, parcursul ascendent al economiei și oportunitățile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susțin atractivitatea investițională a României”,  a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Ce întâlniri va avea premierul României în Qatar

La Doha, prim-ministrul României și delegația guvernamentală vor avea întrevederi tete-a-tete și în plenul delegațiilor cu Prim-ministrul Statului Qatar și ministru al Afacerilor Externe. Împreună cu omologul său din Qatar, prim-ministrul României va participa la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale. Cei doi înalți oficiali vor susține declarații comune de presă.

În Qatar, șeful Executivului român va avea discuții cu reprezentanții Autorității de Investiții,  fondul suveran de investiții al statului, dar se va întâlni și cu reprezentanți ai comunităților de români din Qatar.

Prim-ministrul României va fi însoțit în vizita în Golful Persic de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, președinte ANCOM, Valeriu Zgonea, președinte ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu.