Ciolacu: Proiectele dezvoltate de România cu Banca Mondială au rezultate ce sunt resimțite în viața de zi cu zi a oamenilor

Publicat: 13 iun. 2024, 21:14, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Ciolacu: Proiectele dezvoltate de România cu Banca Mondială au rezultate ce sunt resimțite în viața de zi cu zi a oamenilor
Sursa foto: Inquam Foto

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Băncii Mondiale, că Guvernul României se concentrează pe stabilitatea economică și continuarea reformelor pentru consolidarea economiei românești.

”Fondurile europene din Planul Național de Redresare și Reziliență și din cadrul financiar multianual 2021-2027 reprezintă oportunitatea  dezvoltării României. Susținerea proiectelor de investiții prin aceste finanțări și implementarea reformelor structurale vor accelera ritmul de creștere al economiei naționale și vor îmbunătăți viața oamenilor. Ne bazăm în continuare pe sprijinul Băncii Mondiale pentru atingerea obiectivelor noastre”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Premierul a apreciat colaborarea României cu această instituție financiară internațională.

”Rezultatele concrete ale acțiunilor noastre comune sunt proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, medicale, de învățământ și pentru îmbunătățirea managementului riscului la dezastre și al căror efecte sunt resimțite în viața de zi cu zi”, a menționat prim-ministrul României.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, Ligia Deca, Ministrul Educației, Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Din partea Băncii Mondiale au fost prezenți Antonella Bassani, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală, Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană la Banca Mondială, și Anna Akhalkatsi, director de țară pentru România și Ungaria.