Ciolacu : „PSD nu poate negocia cu Partidul Național Liberal, deoarece PNL are o decizie în acest sens”

Social – democrații susțin că nu au avut deocamdată niciun fel de discuții referitoare la guvernare și că nici măcar nu le-ar putea avea, la un mod serios, din cauză că liberalii nu au o decizie în acest sens.

În acest moment, Partidul Social Democrat nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuție a fost una telefonică cu prim-ministrul desemnat, căruia i-am trimis cele zece priorități ale Partidului Social Democrat, eventual să le prindă în programul de guvernare, rămânând ca domnia-sa să ne transmită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. Nu avem în acest moment o discuție ca Partidul Social Democrat să intre la guvernare”, a transmis Ciolacu.

Întrebat cum comentează faptul că președintele PNL, Florin Cîțu, spune că nu ar vrea un guvern format din PNL și PSD, Ciolacu a răspuns:

Una dintre cele mai preferate emisiune ale mele era cea cu „Copiii spun lucruri trăsnite”. Se pare că și când ești om mare și când ai de-a face cu o Românie la răscruce, alții spun lucruri trăsnite! Ce vă pot spune cu exactitate e faptul că PSD nu poate negocia cu Partidul Național Liberal, deoarece PNL are o decizie în acest sens”.

În ceea ce privește o potențială negociere cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, lucrurile stau însă altfel, în opinia liderului social – democrat.

Partidul Social Democrat este obligat să stea de vorbă cu un prim-ministru desemnat, dacă trăim într-o țară normală și vedem că prioritățile românilor sunt cu totul și cu totul altele”, a spus Ciolacu.

În ceea ce privește șansele pe care le-ar avea un guvern minoritar cu Ciucă premier, liderul PSD s-a arătat rezervat.

Nu sunt cel în măsură să dau șanse, să nu dau șanse. Vom vedea! Am văzut un prim-ministru desemnat, pe domnul Cioloș, care a venit în Parlament fără să aibă chiar nicio șansă. Cred că România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil, pentru toate crizele pe care le are de confruntat”, a transmis Ciolacu.

Întrebat dacă Partidul Social Democrat este dispus să intre la guvernare într-un guvern condus de Nicolae Ciucă, liderul PSD a transmis că nu a purtat o astfel de discuție, iar populația are cu totul alte priorități.

Nu am avut o astfel de discuție. Nu pot să mă exprim pe ceva despre care nici nu am discutat. În primul rând, cred că prioritățile românilor nu sunt nici criza politică pe care știm cine a provocat-o, au provocat-o cei de la USR și PNL. Cred că prioritățile rămân și facturile la energie, și gestionarea pandemiei”, a mai spus Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...