Ciolacu, referitor la Ministerul Apărării: Nu facem nicio rocadă; avem un acord politic pe care îl respectăm

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seara, la Craiova, că cel mai probabil săptămâna viitoare, după întâlnirea coaliţiei, Consiliul Politic Naţional al social-democraţilor va stabili persoana care să preia Ministerul Apărării.

Întrebat dacă PSD va ceda MApN pentru un alt minister, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nici nu s-a pus problema, acum nu pot să intru în zona de speculaţii, să răspund în zona de speculaţii”.

Acesta a arătat că PSD îşi doreşte să păstreze portofoliul de la Apărare.

„Categoric, e un minister, pentru mine personal, cu conotaţie specială, cred că una dintre cele mai mândre perioade din viaţa mea a fost când am fost vreo două săptămâni ministru interimar la Apărare. Pe urmă, am decis împreună cu prim-ministrul de la acea vreme, domnul Mihai Tudose, să rămân pe funcţia de vicepremier şi să nu rămân la Apărare. Chiar îmi pare rău acum”, a precizat preşedintele PSD.

Nominalizarea pentru funcţia de ministru al Apărării ar putea fi făcută săptămâna viitoare, în cadrul Consiliului Politic Naţional al PSD, a adăugat Ciolacu.

„Cred că luni se impune să avem o coaliţie ca să lămurim acest lucru, dacă există vreo discuţie în interiorul coaliţiei, sunt discuţii politice normale – să avem această discuţie în interiorul coaliţiei şi după coaliţie, cred că săptămâna viitoare, împreună cu colegii mei o să avem un Consiliu Politic Naţional unde o să decidem persoana cea mai potrivită să ne reprezintă în această demnitate publică foarte importantă în tot contextul actual”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă se va produce o rocadă între PSD şi PNL privind funcţiile de ministru la Apărare şi Energie, liderul social-democraţilor a răspuns că nu a avut o asemenea discuţie cu premierul Ciucă şi a subliniat că momentan este un acord politic pe care îl respectă.

„Nu se produce nicio rocadă, nu facem trocuri, nu facem rocade, momentan avem un acord politic pe care îl respectăm. Domnul ministru Vasile Dîncu şi-a dat demisia, e normal să avem o discuţie în coaliţie – nu o discuţie între mine şi prim-ministru – şi pe urmă o discuţie în interiorul partidului”, a mai spus Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...