Ciolacu: Sacrificiul făcut de români în decembrie 1989 trebuie să ne fie exemplu în tot ceea ce facem

Publicat: 22 dec. 2022, 19:31, de Victor Scarlat, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu: Sacrificiul făcut de români în decembrie 1989 trebuie să ne fie exemplu în tot ceea ce facem

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că sacrificiul făcut de români în decembrie 1989 trebuie să reprezinte un exemplu, iar cel mai bun mod de a-i onora pe cei care şi-au dat viaţa pentru ca generaţiile următoare să trăiască liber este „de a sta cu toţii uniţi”.

În urmă cu 33 de ani, românii se jertfeau pentru libertate! Datorită sacrificiului eroilor noştri, România este astăzi un pilon de bază al NATO, membră a Uniunii Europene, organizaţie care a acţionat ca un scut în lupta pentru apărarea libertăţii şi a valorilor democratice.

De aceea, cel mai nobil mod prin care îi putem onora pe cei care şi-au dat viaţa pentru ca generaţiile următoare să trăiască liber este de a sta, cu toţii, uniţi. Uniţi în interior, uniţi alături de întreaga Europă!„, a scris Ciolacu, joi, pe Facebook.

În acest context, liderul social-democrat s-a referit şi la spaţiul Schengen, arătând că extinderea acestuia va întări Europa.

„Extinderea spaţiului Schengen prin includerea României va întări şi mai mult Europa, va consolida redresarea economică şi va susţine securitatea noastră colectivă împotriva ameninţărilor externe tot mai accentuate. Sacrificiul făcut de români în decembrie 1989 trebuie să ne fie exemplu în tot ceea ce facem: să luptăm pentru România până la capăt!”, a adăugat Marcel Ciolacu.