Ciolacu: Salut măsurile propuse astăzi de preşedinta Comisiei Europene

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a salutat măsurile propuse miercuri de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, subliniind că într-o perioadă de criză cei care au făcut profituri „excepţionale” trebuie să fie solidari cu „cei care suferă”.

„Salut măsurile propuse astăzi de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen! Într-o perioadă de criză, cei care au făcut profituri excepţionale trebuie să fie solidari cu cei care suferă. Asta am susţinut şi noi, atunci când am propus atât taxa de solidaritate asupra profitului excepţional al companiilor din energie, cât şi necesitatea introducerii unei reglementări a preţurilor care să pună capăt haosului speculativ din piaţa energiei”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

În opinia sa, acestea sunt „singurele” măsuri corecte pentru a ţine sub control inflaţia şi creşterea preţurilor.

„De aceea, îmi doresc ca acestea să fie implementate cât mai repede pentru a avea garanţia protejării reale a economiei şi a locurilor de muncă, dar şi a puterii de cumpărare a populaţiei. Nu mă aştept ca cei care au criticat aceste măsuri, atunci când au fost propuse de PSD, să aibă bunul-simţ să tacă acum, când ea devine o certitudine la nivel european. Sper doar să nu-i ia ameţeala când se vor roti cu 180 de grade şi vor lăuda tocmai ceea ce criticau ieri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

UE va propune măsuri de plafonare a veniturilor producătorilor de energie electrică care au costuri scăzute şi va forţa companiile care vând combustibili fosili să împartă profiturile pe care le fac de pe urma creşterii preţurilor energiei, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, în cadrul discursului privind starea UE susţinut în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, a transmis Reuters.

„În această perioadă este greşit să primeşti profituri şi venituri extraordinare record beneficiind de pe urma războiului şi pe spatele consumatorilor noştri. În această perioadă, profiturile trebuie împărţite şi canalizate către cei care au cea mai mare nevoie”, a declarat von der Leyen.

Oficialul CE a adăugat că blocul comunitar discută de asemenea plafonarea preţurilor energiei şi lucrează la stabilirea „unui preţ de referinţă mai reprezentativ pentru gaze”, decât cel de la hub-ul TTF de la Amsterdam. În primăvară, la hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru gazul natural în Europa, cotaţiile au atins nivelul record de aproape 335 de euro pentru un MWh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...