Cioloș: „Dacă PNL se aruncă în brațele PSD, USR trece în opoziție”

Liderii Uniunii Salvați România își doresc discuții cu foștii parteneri de guvernare liberali și de la UDMR dar amenință cu opoziția, în cazul în care în noile structuri guvernamentale ar apărea social – democrați.

Dacian Cioloş, președintele USR, a subliniat că a crezut luni, după depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă, premierul desemnat, că există „o şansă pentru refacerea coaliţiei, de modernizare a României”.

Din păcate, însă, în ultimele ore, vedem că intenţia unor lideri din PNL – şi înţeleg că nu este încă o decizie luată în PNL, dar apare tot mai evidentă intenţia unor lideri din PNL  – este de a se arunca în braţele PSD şi reformarea unei frăţii a partidelor vechi”, a declarat Cioloş.

 El a transmis că speră ca PNL să se mai gândească bine, la ce duce acest drum.

Să avem în perioada imediat următoare o discuţie de clarificare, să vedem dacă e şi intenţia lor şi dacă această coaliţie este în continuare fezabilă. Altfel, urmează să se nască o alianţă toxică, al cărei scop va fi păstrarea privilegiilor şi piedici pentru dezvoltarea României”.

Preşedintele USR consideră că decizia premierului desemnat Nicolae Ciucă de a-şi depune mandatul, este o decizie corectă.

Este o sugestie pe care i-am făcut-o şi noi, în discuţiile pe care le-am avut şi mai ales când a fost clar că nu va obţine o majoritate, o susţinere în Parlament pentru acest guvern minoritar”, a mai spus Cioloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...