Cioloș, despre colaborarea cu PSD: „trebuie să se reformeze”

Dacian Cioloş, copreşedintele Alianţei USR PLUS, a spus că membrii alianţei nu vor intra „sub nicio formă” cu PSD la guvernare în următorii patru ani. În plus, a atras atenția că gruparea politică are nevoie urgentă de reformă.

„Dacă intrăm la guvernare, o facem ca să schimbăm nişte lucruri în bine în ţara asta. Ăsta este obiectivul şi de aici vom începe orice discuţie pentru o coaliţie la guvernare din care în niciun caz PSD nu poate să facă parte. Deci, nu vom intra în guvernare cu PSD sub nicio formă în următorii patru ani. Nu cred că e cazul să detaliez, să explic de ce. PSD are nevoie de o reformă, dar ei trebuie să ştie mai bine lucrul acesta”, a spus Cioloş într-o conferinţă de presă susținută vineri la Ploiești, conform Agerpres.

Întrebat de viitoarea funcție de premier, a spus că se poate vorbi de nominalizare abia după alegeri iar cel desemnat trebuie să fie reprezentantiv pentru coaliţia de guvernare.

„De aici începând, cu oameni şi cu partide care vor respecta obiectivele pe care le avem şi noi (…) vom negocia un program de guvernare şi apoi evident se va constitui Guvernul. Premierul, aşa cum spune Constituţia României, îl desemnează, îl nominalizează preşedintele României şi evident că premierul va trebui să fie reprezentativ pentru coaliţia care se va face, în cazul în care nu va fi un partid care să câştige singur alegerile”, a precizat Dacian Cioloş.

1 COMENTARIU

  1. In mintea ta obosita de atatea minciuni crezi ca PSDul nu e bun pentru ca a adus PIBul la cel mai inalt nivel de pana acum ,pentru ca somajul era minim si cresterea economica maxima Acum ca nivel de trai suntem ultimii din EuropaAici ati adus o ,atat ati putut face Te am vazut si pe tine ce ,,competent ai fost cu guwerneru ‘ tau zero!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...