Dacian Cioloș îi recomandă ministrului Justiţiei să trimită de urgenţă la EPPO numărul de procurori solicitat de Kovesi

Europarlamentarul Dacian Cioloș, lider al Grupului Renew Europe, îi recomandă ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să trimită de urgență la Oficiul Procurorului Public European (EPPO) numărul de procurori solicitat de Laura Codruța Kovesi.

Recomandarea lui Cioloș vine după ce, în raportul pe 2019 al OLAF,  România se află pe primul loc la investigații şi recomandări primite.

„Conform OLAF, suntem, ca ţară, pe primul loc în 2019 la investigaţii şi recomandări primite. La fel de îngrijorător e şi faptul că, din 2015 până la finalul lui 2019, suntem pe locul doi în Europa, după Spania, la posibile fraude şi nereguli legate de fondurile structurale şi tot pe locul doi, după Ungaria, în ceea ce priveşte investigaţiile din care au rezultat recomandări.

Practic, noi şi Ungaria împărţim la egalitate 35% din cazurile grave de nereguli cu fonduri europene din Uniunea Europeană. Poate aşa înţelegeţi şi de ce liderii PSD au văzut mereu un model în Viktor Orban. (…) În aceste condiţii, îi recomand cât se poate de serios ministrului Justiţiei să trimită de urgenţă la EPPO numărul de procurori solicitat de procurorul european Laura Codruţa Kovesi. Orice amânare ridică serioase semne de întrebare”, a scris Cioloş, joi, pe Facebook.

Dacian Cioloș susține că România figurează în raport cu multe exemple de fraude în zona protecției mediului. Potrivit acestuia, din exemplele prezentate în raport, România acoperă fraude în protecţia pădurilor, acvaculturilor şi managementul deşeurilor.

Dacian Cioloş susţine că, în ţara noastră, politicul a ignorat cerinţele cetăţenilor şi că s-ar fi putut realiza „atât de multe lucruri bune” pentru România.

„Avem o nouă dovadă că, atunci când simţim că aerul este irespirabil în România, acest lucru nu se datorează faptului că noi am fi diferiţi de ceilalţi europeni. Diferenţa e că noi le-am permis hoţilor să ne fure mai mult şi fără teamă”, scrie Cioloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...