De ce există riscul creșterii numărului de infectări cu Covid-19 în luna septembrie: Explicațiile ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Miercurea Ciuc, faptul că luna septembrie va fi una „destul de grea”, în contextul pandemiei de coronavirus, fiindcă din cauza evenimentelor care vor avea loc în această lună există riscul creșterii numărului de infectări.

În luna septembrie se vor redeschide restaurantele, teatrele, cinematografele, de asemenea, vor începe școlile și vor avea loc alegeri, existând riscul creșterii numărului de îmbolnăviri de Covid-19, susține ministrul Sănătății.

„Avem un risc asumat de creştere a numărului de cazuri noi. Este o lună de campanie electorală, urmează ce pentru mine este cel mai important, începerea anului şcolar şi apoi avem şi alegeri locale, pe 27.

În contextul evoluţiei, într-o primă parte a acestei luni, gândim în partea a doua şi acele măsuri de reluare a activităţii chiar şi pentru terapiile hidrice, în condiţii de securizare”, a declarat Nelu Tătaru, la Miercurea Ciuc.

Ministrul Sănătății a mai precizat că în județele unde va exista o transmitere comunitară accentuată nu se vor deschide restaurantele pentru persoanele venite din exterior, dar clienții din hoteluri vor putea mânca acolo.

Tătaru afirma joi că România se află pe un platou de stabilizare a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, numărul de 1.504 cazuri noi anunţat joi fiind raportat la 25.000 de teste.

Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri, nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol“, spune ministrul.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole