Spectacole de test în București și Cluj. Ministerul Culturii anunță data primelor evenimente cu public

Patru evenimente-pilot vor avea loc în curând în București și Cluj. Aceste spectacole permit participarea persoanelor vaccinate anti-Covid.

Condiţiile de participare urmează să fie aprobate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) în baza propunerilor Ministerului Culturii avizate de Ministerul Sănătăţii.

Calendarul evenimentelor

Cele patru evenimente vor avea loc în perioada 14-16 mai.

Conform Agerpres, evenimentele vor avea loc în interior la Opera Naţională Bucureşti (ONB), la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca iar în exterior, la ONB, după următorul calendar:

– 14 mai, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 700; organizator: Opera Naţională Bucureşti;

– 15 mai, intervalul 19:00-21:00, „Dineu cu proşti” de Francis Veber, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Teatrul Naţional Bucureşti;

– 15 mai, intervalul 19:00-21:00, „Faust” de Charles Gounod, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca;

– 16 mai, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat în exterior, număr participanţi: aproximativ 1.000; organizator: Opera Naţională Bucureşti.

Vor putea participa doar persoanele vaccinate anti-Covid

Propunerea Ministerului Culturii este ca la evenimentele-pilot organizate în interior să se permită exclusiv accesul persoanelor care au fost imunizate în urma vaccinării.

Evenimentul-pilot organizat în exterior va permite participarea persoanelor vaccinate, a celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Accesul la evenimente se face pe baza cărţii de identitate iar verificarea informaţiilor se va realiza prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

„Sunt încântat de faptul că cele trei instituţii de spectacole din subordinea Ministerului Culturii au răspuns invitaţiei noastre de a organiza aceste evenimente-pilot, care vor fi un punct de plecare pentru stabilirea normelor de redeschidere a activităţii cu publicul în sectoarele cultural-creative. A fost un drum anevoios, dar iată că facem primul pas spre revenirea la normalitatea aşa cum o ştiam înainte de pandemie. Participanţii trebuie să ştie însă că vor fi monitorizaţi timp de 14 zile pentru a vedea dacă se va înregistra vreun caz de îmbolnăvire sau ne vom bucura de o incidenţă zero, aşa cum s-a întâmplat şi în alte programe-pilot desfăşurate în alte ţări. Totodată, doresc să mulţumesc tuturor partenerilor de dialog şi instituţionali care sunt alături de noi pentru a putea implementa eficient cele patru evenimente programate”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, citat în comunicat.

Unde pot fi cumpărate biletele?

Biletele se  pot achiziționa online. Persoanele care vor să participe la aceste evenimente trebuie să compleze un formular pe platformele de ticketing în vederea monitorizării ulterioare.

Biletele vor putea fi achiziţionate începând de marţi, de pe platformele online ale celor trei instituţii. Persoanele doritoare trebuie să aibă în vedere că există obligativitatea completării tuturor câmpurilor special create pe platformele de ticketing în vederea monitorizării ulterioare.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole