Ciprian Ciucu va face plângere penală împotriva celor care „au deturnat” ASPA de la misiunea sa

Publicat: 27 ian. 2023, 23:29, de Victor Scarlat, în ACTUALITATE , ? cititori
Ciprian Ciucu va face plângere penală împotriva celor care „au deturnat” ASPA de la misiunea sa

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că va face o plângere penală împotriva celor care „au deturnat” Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) de la misiunea sa.

„Înainte erau 90 de hingheri, acum mai sunt 10. Bugetul a fost deturnat către alte lucruri (…). Câinii au început să reapară în Bucureşti foarte mulţi (…) pentru că nu mai sunt prinşi (…), nu mai sunt locuri în adăposturi”, a spus Ciprian Ciucu, vineri, la Digi 24.

El a menţionat că terenul unde o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii nu a fost împrejmuit, pentru că se află într-o zonă inundabilă şi nu pot fi emise autorizaţii de construire în astfel de perimetre. „Cineva a împroprietărit pe cineva (…); acolo doar prin înţăruşare este permisă aşa-zisa delimitare”, a explicat edilul Ciucu.

Potrivit acestuia, sunt multe căi de acces în zonă, iar numărul de poliţişti locali este insuficient pentru ca acestea să fie păzite.

„O să punem camere, au mai fost puse, dar au fost date jos. (…) Acel teren a mai fost curăţat de câini. Nu este pentru prima oară când a fost plin de câini. Înainte ASPA (…) acţiona altfel (…), aveau patrule (…). Teza este că serviciul de ecarisaj a fost distrus, banii nu s-au mai dus pe prindere, ci pe alte lucruri”, a spus Ciprian Ciucu.

Nu a vorbit cu Ncușor Dan

Edilul a menţionat că nu a vorbit cu primarul general, Nicuşor Dan, după ce o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii.

„Mi-am pierdut foarte mult încrederea în capacitatea Primăriei Municipiului Bucureşti de a gestiona anumite servicii publice, de aceea încerc să fac cât mai multe”, a susţinut Ciucu.

El a adăugat că l-a sprijinit foarte mult pe Nicuşor Dan. „Din momentul când a devenit primar general am zis ok, fiecare primar trebuie să aibă 2 ani cel puţin să arate de poate. I-am spus că vreau să colaborăm, să am o relaţie apropiată (…). L-am sprijinit (…), m-am pus în faţa partidului pentru el (…), care de mult timp mi-a cerut să-i retragem sprijinul”, a afirmat Ciprian Ciucu.

În opinia sa, idealurile lui Nicuşor Dan nu sunt incompatibile cu ale sale, că este nevoie să conlucreze, dar că nu au reuşit, deşi i-a asigurat necondiţionat sprijinul consilierilor generali.

„Chiar dacă avem aceleaşi aspiraţii, lipsa capacităţii de lidership mă face să-mi pun semne de întrebare dacă este persoana potrivită să conducă acest oraş foarte mare, foarte greu, foarte complex”, a atras atenţia Ciprian Ciucu.

În altă ordine de idei, el a declarat că i se pare neserios din partea lui să candideze la Primăria Capitalei, pentru că încă mai are „de confirmat” în sectorul 6.