Circ la Ministerul Energiei. George Simion l-a „înlocuit” pe Virgil Popescu (VIDEO)

George Simion face ce știe el cel mai bine: show. Și-a mai trecut încă o reprezentație în cont. De data aceasta s-a dus la Ministerul Energiei unde l-a așteptat pe ministrul Virgil Popescu. Acesta, de frică să nu dea ochii cu liderul AUR nu a mai apărut la conferința de presă. Motiv pentru care George Simion s-a urcat la pupitrul Ministerului Energiei, iar mai apoi a început să-l caute pe Popescu prin sediu.

UPDATE – Jandarmii au venit peste liderul formațiunii AUR și vor să îl dea afară din Ministerul Energiei.

Ministrul avea programată de la ora 12:30 o conferință pe tema „taxei pe soare”, așa cum a numit opoziția decizia Guvernului de a putea fi taxați, în anumite condiții, pentru energia produsă de ei prin panouri fotovoltaice.

Odată cu accesul jurnaliștilor acreditați la minister, în sediu s-a strecurat și deputatul George Simion, deși jandarmii i-au atras atenția liderului AUR că nu are dreptul să intre fără acreditare sau invitație. Simion a ignorat apelurile jandarmilor și a intrat în sala de presă unde urma să se desfășoare conferința, s-a așezat pe un scaun și l-a așteptat pe ministru să apară la pupitru.

În replică, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a trimis un secretar de stat care a anunțat la pupitru că evenimentul se suspendă până când în sală vor fi prezente doar persoane acreditate la eveniment.

După ce a plecat și secretarul de stat, George Simion a făcut declarații de la pupitrul Ministerului Energiei, după care a pornit prin minister în căutarea lui Virgil Popescu, el cerându-le persoanelor pe care le întâlnea să-i spună la ce etaj are ministrul biroul.

Totul a plecat de la proiectul prin care statul vrea să-i impoziteze pe cei care au montate pe case panouri fotovoltaice.

Opoziţia acuză Guvernul că a adoptat o ordonanţă prin care aceştia vor fi obligaţi să plătească o taxă pentru cantitatea de energie pe care o produc lunar. „Pun taxă pe soare”, acuză şi asociaţiile micilor producători de energie electrică.

USR acuză Guvernul că, printr-o ordonanţă adoptată la ultima şedinţă de guvern, impune taxe pentru cei aproximativ 30.000 de consumatori casnici şi firme care au instalate panouri fotovoltaice şi produc energie.

Ordonanţa prevede trei situaţii în care micii producători de energie vor fi taxaţi: atunci când primesc bani de la stat ca să producă energia, dacă au o capacitate mai mare de 30 de KW sau dacă, la nivel naţional, cantitatea de energie din fotovoltaice depăşeşte 8% din cantitatea de energie folosită. Textul ordonanţei nu este încă publicat în Monitorul Oficial şi nu prevede valoarea taxelor pe care ar trebui să le plătească aceşti consumatori. Aceste detalii ar trebui stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...