Circuit turistic: Cât costă să mergi „pe urmele lui Brâncuşi la Paris”?

Publicat: 19 feb. 2022, 08:31, de Puterea.ro, în Travel
Circuit turistic: Cât costă să mergi „pe urmele lui Brâncuşi la Paris”?

Un circuit turistic cultural va fi lansat de o agenţie de turism din România de ziua marelui sculptor Constantin Brâncuși. Turiştii vor avea posibilitatea să viziteze și să trăiască experienţe inedite în locuri emblematice.

Cei care vor pleca „pe urmele lui Brâncuşi la Paris” vor ajunge în anumite locuri în care sculptorul român a ajuns de-a lungul călătoriei sale către capitala Franței.

Printre acestea se află Brasserie Mollard, prima oprire a lui Constantin Brâncuşi la Paris şi locul unde, în iulie 1904, sculptorul român se angajase ca spălător de vase. Iubitorii de artă şi experienţe turistice exclusiviste se vor bucura în timpul acestui circuit atât de vizite la Atelierul lui Brâncuşi, Centrul Georges-Pompidou sau Muzeul Rodin, cât şi de o plimbare pe Sena, un spectacol de artificii la Turnul Eiffel, mâncăruri fine şi nopţi în hoteluri de patru stele, cu cele mai spectaculoase vederi din Paris.

Circuitul turistic cultural organizat de Nordis Travel va avea loc în perioada 14 – 17 iulie 2022, costă 1.592 euro de persoană, iar doritorii de o experienţă turistică aparte, care îmbină luxul, arta şi istoria se pot înscrie începând de vineri.

„Ne-am dorit să marcăm Ziua lui Constantin Brâncuşi oferindu-le românilor o experienţă cu totul specială. Ştim că sunt foarte mulţi iubitori de artă care preţuiesc genul acesta de călătorii, iar circuitul turistic cultural Pe urmele lui Brâncuşi la Paris este felul nostru de a ne exprima preţuirea faţă de valorile şi cultura ţării noastre”, a declarat Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Brasserie Mollard. După un zbor matinal, călătoria pe urmele lui Brâncuşi va începe simbolic cu un prânz servit la Brasserie Mollard, o bijuterie arhitecturală în stil Art Nouveau. Acesta este locul în care, ajuns pentru prima oară la Paris, în iulie 1904, Constantin Brâncuşi a lucrat ca spălător de pahare la taverna Mollard, înainte să fie admis la Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts.

„Pentru a-mi câştiga existenţa la Paris, am lucrat la început ca spălător de vase, în restaurant. Eram un soi de paharnic, dar nu turnam vin boierilor. Mă specializasem în spălatul paharelor”, povestea Brâncuşi despre experienţa de la Mollard. Muzeul Rodin. Următorul punct turistic al circuitului turistic Pe urmele lui Brâncuşi la Paris va fi Muzeul Rodin, aflat în apropierea Domului Invalizilor. Este locul în care Constantin Brâncuşi a lucrat ca asistent de studio al marelui Auguste Rodin, recunoscut drept unul dintre cei mai mari sculptori din toate timpurile. După douî luni, însă, Constantin Brâncuşi a plecat rostind replica celebră „Rien ne pousse à l’ombre des grands arbres” (La umbra marilor copaci nu creşte nimic).

Centrul Georges-Pompidou. Călătoria pe urmele lui Brâncuşi va continua spre Centrul Cultural Georges-Pompidou, unul din cele mai mari muzee de arta modernă din lume, aflat în top 3 cele mai vizitate muzee din Franţa. Lucrările artiştilor sunt prezentate, în ordine cronologică, în două secţiuni: perioada modernă (1905 – 1960) şi perioada contemporană (din 1960 până în prezent).

Atelierul lui Brâncuşi. În imediata vecinătate a Centrului Georges-Pompidou se află Atelierul lui Brâncuşi, următorul punct al circuitului cultural-turistic. Atunci când şi-a lăsat operele de artă moştenire statului francez, singura condiţie pusă de Constantin Brâncuşi a fost aceea ca atelierul în care a lucrat să rămână neschimbat. Între timp, însă, clădirea a fost dărâmată, dar atelierul a fost reconstruit, iar totul pare atât de autentic, încât ai senzaţia că Brâncuşi a plecat puţin dar trebuie să se întoarcă din clipă-n clipă. Alcătuit din patru camere, atelierul poate fi admirat prin ferestre mari, care au înlocuit pereţii exteriori.

Croazieră pe Sena. Dincolo de vizitarea obiectivelor turistice culturale, cu ghid local care vorbeşte limba română, sejurul la Paris include numeroase momente de răsfăţ, aşa cum este de exemplu croaziera pe apele Senei. Participanţii la circuit vor putea admira, din cu totul altă perspectivă, clădirile emblematice ale oraşului. Plimbarea va dura două ore şi jumătate, timp în care turiştii se vor bucura de o cină romantică.

Spectacol de artificii la Turnul Eiffel. De asemenea, întrucât circuitul turistic cultural „Pe urmele lui Brâncuşi la Paris” debutează pe 14 iulie, chiar de Ziua Franţei, iar atmosfera din oraş va fi cu totul specială, participanţii la circuit vor fi conduşi de ghidul local la un punct de panoramă asupra Turnului Eiffel pentru a admira spectacolul de artificii care are loc cu această ocazie.