Circulă mesaje false despre bărbații români care sunt chemați la înrolare. MApN dezminte

Publicat: 25 feb. 2022, 17:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Circulă mesaje false despre bărbații români care sunt chemați la înrolare. MApN dezminte
Sursa foto: Facebook MApN

Ministerul Apărării Naționale din România avertizează în privința unor mesaje text false care circulă în aceste zile în care bărbații români ar fi convocați la înrolare. Ministerul atrage atenția cetățenilor să-și ia informațiile numai din sursele oficiale.

Ministerul Apărării Naționale din România (MApN) a făcut opostare pe pagina sa de Facebook, în care avertizează asupra Fake News-urilor și în care explică modul cum se pot încorpora în armată bărbații români.

“Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.

În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005.

Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2).

Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3).

Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus.

Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!”, scrie MApN pe Faccebook. De asemenea, MApN ne îndeamnă să citim și legea privind încorporarea în Armată.