Circulația trenurilor CFR este blocată după ce o locomotivă a deraiat între Grozăvești și Caracal

Publicat: 19 feb. 2022, 11:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Circulația trenurilor CFR este blocată după ce o locomotivă a deraiat între Grozăvești și Caracal
Tren deraiat

Trenurile de călători circulă remorcate cu locomotive Diesel și pe o rută deviată, după ce în cursul nopții de vineri spre sâmbătă circulația a fost închisă în zona Grozăvești – Caracal, unde locomotiva unui tren de marfă a deraiat.

Până la reluarea circulației în condiții de siguranță, trenurile circulă pe ruta deviată Caracal-Piatra Olt și retur, remorcate cu locomotive Diesel, informează CFR Călători.

Compania anunță că pasagerii care au bilete cumpărate și doresc să renunțe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă).

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, traficul feroviar este oprit sâmbătă dimineața după ce în stația CF Grozăvești, la kilometrul feroviar 168, județul Olt, locomotiva unui tren marfar a deraiat de la primele 3 osii.

Conform polițiștilor, vagoanele au rămas imobilizate peste macaze, blocând astfel ambele fire de cale ferată.

UPDATE: Traficul feroviar pe fritul II Grozăvești-Caracal a fost reluat

Traficul feroviar pe firul II Grozăveşti – Caracal a fost redeschis,astfel că trenurile vor circula normal, conform graficelor din Mersul Trenurilor, informează CFR Călători.

Potrivit sursei citate, ca urmare a deraierii locomotivei trenului de marfă, au fost afectate mai multe trenuri. Astfel, IR 1821 a fost anulat pe distanţa Caracal – Craiova şi a circulat în locul lui trenul suplimentar IR 13071 pe ruta Caracal-Piatra Olt -Craiova-Arad, cu o întârziere de 54 de minute.

De asemenea, IR 1822 a fost anulat pe distanţa Craiova-Caracal-Bucureşti Nord şi a circulat în locul lui trenul suplimentar IR 13070 Craiova – Piatra Olt – Caracal – Bucureşti Nord, cu o întârziere de 84 de minute, iar trenurile RE 9000 şi IR 1594 au fost anulate pe distanţa Craiova-Bucureşti.

Reprezentanţii CFR Călători precizează că trenul IR 79 a fost anulat pe distanţa Craiova-Caracal-Bucureşti Nord şi a circulat cuplat cu garnitura trenului IR 1594 ca tren suplimentar IR 13072 pe ruta Craiova-Piatra Olt – Caracal-Bucureşti Nord, cu o întârziere de 53 minute.

Totodată, R 9381 a fost anulat pe distanţa Roşiori Nord – Caracal-Craiova, R 9002 a fost anulat pe distanţa Craiova-Bucureşti Basarab, RE 2010 a fost anulat pe distanţa Piatra Olt-Caracal, iar R 2021 a fost anulat pe distanţa Caracal-Craiova.

De asemenea, conform reprezentanţilor CFR Călători, circulaţia trenurilor a fost temporar deviată pe ruta Caracal-Piatra Olt şi retur.

„În cursul acestei nopţi, circulaţia trenurilor de călători în zona Grozăveşti – Caracal a fost temporar închisă pe ambele fire de circulaţie ca urmare a deraierii locomotivei unui tren de marfă peste macaze. Până la reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă, trenurile CFR Călători circulă pe ruta deviată Caracal-Piatra Olt şi retur, remorcate cu locomotive Diesel”, informează CFR Călători.

Pasagerii care au bilete cumpărate şi doresc să renunţe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.