Cîțu a demis 26 de secretari de stat ai USR-PLUS: „Nu știu ce interese pot reprezenta acolo.”

Premierul Florin Cîțu i-a demis, miercuri seară, pe 26 de secretarii de stat ai USR-PLUS. Demnitarii făceau parte din conducerile mai multor ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, de la Agenția Națională de Administrare Fiscală și de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„Îi voi destitui în această seară. Nu știu ce interese pot reprezenta acolo. Nu poți să fii alături de PSD și AUR și să crezi că ești într-un minister în care poți să influențezi negativ activitatea oamenilor”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

El a susținut că nu știe ce a negociat USR-PLUS cu AUR și ce le-a promis. „Dacă cumva AUR a negociat ca această campanie de vaccinare să fie încetinită?”, a spus el.

La scurt timp, deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

În privința directorilor susținuți de USR PLUS în instituții deconcentrate, Cîțu susține că aceștia au câștigat concursuri și că va fi respectată legea.

Dan Barna a explicat de ce nu au demisionat secretarii de stat și prefecții USR PLUS, după ce miniștrii și-au depus demisiile: “Nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole