Cîțu anunță încasări la buget peste estimări, în aprilie. Spune și de când se vor mări taxele

Românii au ajuns la un nivel sporit de responsabilitate fiscală și achită o mai mare parte a taxelor, față de anii precedenți, susține primul-ministru Florin Cîțu. Acesta pune noua atitudine pe seama păstrării nivelului taxelor și anunță că ele ar putea fi modificate din 2024.

Am promis că nu vom crește taxe și este pentru prima dată în istorie când avem doi ani consecutivi în care nu se umblă la Codul Fiscal și văd că lucrurile merg bine: încasări mai mari și vom avea și pe aprilie încasări mai mari decât am planificat. Mai important, conformarea voluntară: oamenii plătesc mai mult impozite acum, când știu că nu se schimbă nimic”, a declarat Cîțu marți dimineață, la Radio Guerilla.

Acesta promite că nu se vor opera modificări nici în următorii doi ani.

Discuțiile cu Comisia (Europeană, n.r.) aici sunt, cele mai complicate: le-am spus nu vom crește taxele până în 2024, eu vă garantez că vom avea veniturile la buget și ne vom ține de strategia fiscală pe care ne-am asumat-o”, a completat premierul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...