Cîțu anunță salarii înghețate în 2021 pentru o categorie de bugetari

O categorie dintre bugetari va avea salariile înghețate în 2021, a anunțat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor. Acesta a omis să spună însă dacă doar ei vor fi vizați sau se mai pot adăuga și alte categorii.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni susținute miercuri seara la Realitatea Plus TV, dacă înghețarea salariilor ar fi o soluție bună pentru 2021, Florin Cîțu a spus că măsura a fost deja în vigoare și în 2020, pentru o întreagă categorie socială.

„Anul acesta am înghețat salariile demnitarilor și ale aleșilor locali și vă spun că este ceea ce se va întâmpla și de anul viitor. Demnitarii și aleșii locali vor avea salariile înghețate și în 2021”, a anunțat ministrul, fără a spune dacă se va recurge la această măsură doar în exemplul dat sau ar putea fi extinsă.

Tot mai mulți economiști sunt de acord că tăierea salariilor bugetarilor nu este o soluție pentru reducerea deficitului bugetar, așa cum nu este nici creșterea taxelor. O astfel de măsură susține și Ionuț Dumitru, economist șef la Raiffeisen Bank, care arată că soluția este creșterea gradului de colectare.

1 COMENTARIU

  1. Președintele țării,referendum: toți politicienii: fără telefoane moca, mașini moca, șoferi moca,secretare moca ,birouri în teritoriu moca,imunitate moca,plus interzicerea dreptului de a mai putea vota pentru acordarea de drepturi și favoruri care implică bani de la buget; fără bani de la buget pentru partide, că nu i-am obligat nimeni să fie politicieni!au salarii de 10-12 ori mai mari ca salariul minim egal pedepse de 10-12 ori mai mari pentru fărădelegi!atunci se va vedea cine va fi cu adevărat politician care vrea binele țării!nu obțin 5la sută la alegeri să se desființeze definitiv!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...