Cîțu: Campania de vaccinare a dat rezultate. Nu sunt îngrijorat

Premierul Florin Cîţu a afirmat că trebuie văzută campania de vaccinare prin filtrul mai multor indicatori legaţi de pandemie, precizând că în România e un număr din ce în ce mai mic de persoane testate pozitiv, scade şi numărul pacienţilor internaţi la ATI, iar aceste lucru arată că această campanie a dat rezultate.

Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, că dacă ritmul vaccinării anti-COVID este cel care trebuie să fie şi care sunt măsurile de relaxare care intră în vigoare de la 1 iulie.

„Măsurile de relaxare de la 1 iulie le ştim deja. Campania de vaccinare trebuie văzută prin filtrul a ceea ce se întâmplă cu pandemia în România astăzi şi vedem că avem un număr din ce în ce mai mic de persoane care sunt testate pozitiv, avem un numai mai mic de persoane la ATI. Toţi aceşti indicatori arată că această campanie de vaccinare a dat rezultate. Ritmul se accelerează sau se reduce în funcţie de ce se întâmplă cu pandemia. Cred că dacă ne uităm la ce se întâmplă cu pandemia şi la cum reacţionează populaţia vedem că această campanie are succes. Am încredere că vom ajunge şi la celelalte cifre în perioada următoare”, a afirmat Florin Cîţu.

El a precizat că sâmbătă în Sibiu a fost depistat un singur caz de COVID, iar vineri, în Sălaj nu a fost descoperit niciun pacient infectat cu noul coronavirus, concluzionând că lucrurile merg în direcţia bună.

Premierul a mai afirmat că nu este îngrijorat şi este atent la toţi indicatorii. 

„Nu mă îngrijorează. În iarnă când m-a îngrijorat ceva, am cerut imediat mai multe paturi la ATI. Deci sunt foarte atent la toţi aceşti indicatori.”, a explicat prim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...