Cîțu, despre certificatul verde: Nu discriminează. Este o măsură care permite activităților economice să continue

Folosirea certificatului verde COVID în localităţile în care incidenţa este mai mare 3 la mia de locuitori ne ajută să nu închidem economia, susține premierul Florin Cîţu.

Nu este o formă de discriminare, pentru că accesul este permis atât celor vaccinați, cât și celor care au trecut prin boală sau își fac test COVID, adaugă el.

„Până acum România a fost într-o zonă verde şi am reuşit să ţinem România în zonă verde mult timp faţă de alte ţări din Europa. Soluţia cu certificatul este o soluţie la îndemână, a venit pentru că eu nu vreau să închid economia. Şi atunci ne trebuia un instrument prin care să atestăm că oamenii ori s-au vaccinat, ori au trecut prin boală, ori sunt testaţi, ca să putem să lăsăm activităţile să continue”, a spus Cîțu la TVR1.

„Certificatul verde este un instrument la îndemână şi putem să-l folosim cu toţii. Putem să-l luăm pe telefon, ca aplicaţie, acel cod QR care poate fi citit foarte rapid, şi de aceea am mers pe această variantă. Putea să fie orice altă variantă, dar era cea mai la îndemână în acest moment, dacă apar alte variante mai bune le vom folosi pe acelea”, a adăugat el.

„Nu vom mai închide pieţele, nu închidem mall-urile, nu închidem nimic. Astăzi avem şi vaccin, dar avem şi aceste instrumente prin care putem să spunem oamenilor că au trecut prin boală, sunt testaţi, este foarte uşor şi putem să ţinem economia deschisă. Am văzut impactul pentru economia României, dar şi pentru economia globală, anul trecut, când economiile au fost închise, dar efectele le simţim şi anul acesta”, a spus Cîţu.

Premierul spune că nu este o măsură discriminatorie.

„Eu zic că este o măsură bună, nu discriminează, este o măsură care permite activităților economice să continue”, a mai spus Cîțu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole