Cîțu, despre datoria de 6.700 dolari neplătită în SUA: „Nu am fost informat, dosarul a fost respins”

Publicat: 16 aug. 2021, 16:15, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Cîțu, despre datoria de 6.700 dolari neplătită în SUA: „Nu am fost informat, dosarul a fost respins”
Florin Cîțu (sursa Inquam Photos Octav Ganea)

Primul ministru Florin Cîțu susține că nu știe de unde a apărut dosarul conform căruia ar fi datorat aproape 6.700 de dolari unei bănci din Statele Unite ale Americii și spune că nu a avut până acum la cunoștință de acest fapt.  

Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentinţe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte uşor de găsit pentru oricine dorea să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanţa din Statele Unite, iar eu am încredere în justiţia din Statele unite. Repet, acel claim a fost respins de instanţa americană”, a declarat luni Florin Cîţu.

La 6 ani după plecarea lui Florin Cîţu din SUA, avocatul Charles L. Litow depune o plângere la Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story, prin care susţine că este autorizat de către firma americană Clarke Jordan Financial LC ca să introducă un proces împotriva lui Cîţu.

Drept urmare, în vara lui 2008, firma de recuperare de creanţe, Clarke Jordan Financial LC, îl dă în judecată civilă pe Florin Cîţu şi îl acuză că are o datorie la bancă de 6.698,73 de dolari în urma tranzacţiilor de pe cardul de credit, că Florin Cîţu nu şi-a respectat contractul, că i-a trimis acestuia o notificare, şi cere oficial în instanţă, prin procesul civil deschis cu numărul LACV044600, de la Florin Cîţu datoria, plus dobânda aferentă, plus o datorie în cazul neplăţii de 5%, plus costuri de judecată şi orice altă compensaţie consideră instanţa.

În total, Clarke Jordan Financial, LC cere de la Florin Cîţu peste 9.755,27 de dolari în plângerea depusă la Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story.

Deoarece, după repetate încercări, recuperatorul nu a reușit să dovedească în instanță că l-a notificat pe Cîțu, cazul a fost respins pe 24 februarie 2009.