Cîțu, despre supra-taxarea bogaților: „Nu există niciun motiv legal. Taxele distorsionează comportamentul oamenilor”

Guvernul nu ia în calcul renunțarea la cota unică de impozitare și introducerea unei taxări diferite, în funcție de venituri, susține primul ministru demis Florin Cîțu.

Solicitarea vine din partea social – democraților, care condiționează participarea la guvernare de introducerea unor noi măsuri, printre care se numără și aceasta.

Prima dată când vorbim de taxare trebuie să definim ce vizăm prin această taxare. Nu am înțeles încă motivația pentru a introduce o nouă taxă. Dacă acele active au fost achiziționate legal, nu există niciun motiv legal pentru o suprataxare. Taxele distorsionează comportamentul oamenilor. Discuția este mai complicată, mai amplă, nu cred că vom avea o modificare a Codului Fiscal. Pe termen lung, mă interesează eliminarea evaziunii fiscale”, a declarat vineri Florin Cîțu.

Referitor la formarea unui nou Guvern, alături de social – democrați, premierul demis a spus că „trebuie să găsim cea mai bună soluție sau cel mai bun compromis pentru a avea un Guvern cu puteri depline”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...