Cîțu: „Eu l-am propus pe Nicolae Ciucă premier, pentru a debloca criza politică”

La jumătate de zi de când liberalii susțineau, prin mai mulți lideri, că-și mențin propunerea ca Florin Cîțu să fie în continuare prim-ministru, președintele PNL și premierul demis susține că el l-a propus pe Nicolae Ciucă.

PNL a dat dovadă de maturitate și s-a prezentat cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică și a putea să rezovăm cât mai rapid criza din sănătate”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință de presă susținută joi la sediul PNL, conferință la care nu a participat însă și Ciucă.

Cîțu susține că varianta pe care merg liberalii este de Guvern minoritar alături de partenerii din UDMR.

Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă varianta Ciucă a venit din interiorul partidului sau din partea președintelui Klaus Iohannis, Cîțu a spus că a fost inițiată de el.

Propunere pe care eu am făcut-o în Biroul Permanent Național, care venea pentru a debloca criza. E mai important în acest moment să avem un guvern cu puteri depline”, a explicat Cîțu.

Întrebat cum de a venit această schimbare brusc, în condițiile în care miercuri seara diferiți lideri liberali transmiteau că decizia Biroului Executiv rămâne de a fi Cîțu premier, acesta din urmă a spus că „nu e brusc, suntem într-o criză politică, ne-am uitat la probabilitatatea de a rezolva această criză, aceasta e soluția”.

Întrebat dacă va avea o funcție în Guvern, Cîțu a răspuns că acest aspect va fi discutat în partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...