Cîțu: „Eu l-am propus pe Nicolae Ciucă premier, pentru a debloca criza politică”

La jumătate de zi de când liberalii susțineau, prin mai mulți lideri, că-și mențin propunerea ca Florin Cîțu să fie în continuare prim-ministru, președintele PNL și premierul demis susține că el l-a propus pe Nicolae Ciucă.

PNL a dat dovadă de maturitate și s-a prezentat cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică și a putea să rezovăm cât mai rapid criza din sănătate”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință de presă susținută joi la sediul PNL, conferință la care nu a participat însă și Ciucă.

Cîțu susține că varianta pe care merg liberalii este de Guvern minoritar alături de partenerii din UDMR.

Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă varianta Ciucă a venit din interiorul partidului sau din partea președintelui Klaus Iohannis, Cîțu a spus că a fost inițiată de el.

Propunere pe care eu am făcut-o în Biroul Permanent Național, care venea pentru a debloca criza. E mai important în acest moment să avem un guvern cu puteri depline”, a explicat Cîțu.

Întrebat cum de a venit această schimbare brusc, în condițiile în care miercuri seara diferiți lideri liberali transmiteau că decizia Biroului Executiv rămâne de a fi Cîțu premier, acesta din urmă a spus că „nu e brusc, suntem într-o criză politică, ne-am uitat la probabilitatatea de a rezolva această criză, aceasta e soluția”.

Întrebat dacă va avea o funcție în Guvern, Cîțu a răspuns că acest aspect va fi discutat în partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...