Cîțu evită provocarea demisiilor, lansată de Orban

În vreme ce Ludovic Orban, susține că-și va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă nu va câștiga șefia PNL, premierul Cîțu evită o asemenea provocare.

Sunt aici în cursa pentru preşedintele Partidului Naţional Liberal, despre acest lucru discutăm. Celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună pentru că această guvernare este pentru români”, a transmis marți Cîțu.

Ludovic Orban a anunțat luni că va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților, dacă va pierde șefia PNL.

Actualul lider PNL a spus că se așteaptă ca rivalul său politic, premierul Florin Cîțu, să facă la fel, dacă nu este ales președinte PNL la Congresul liberalilor din septembrie.

„Dacă veți câștiga pe 25 septembrie Florin Cîțu va rămâne prim-ministru?” a fost întrebat Ludovic Orban. „Asta vor hotărî forurile statutare ale PNL”, a răspuns Ludovic Orban, conform Digi24.

Întrebat cum va fi dat jos Florin Cîțu, dacă va refuza să demisioneze, actualul lider PNL a spus că „asta e o chestiune de onoare. Eu dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Este o chestiune de legitate democratică”, a spus Ludovic Orban.

Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL pierde competiția, atunci ce autoritate și ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă, în condițiile în care partidul nu-l mai sprijină?”, a adăugat liderul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...