Cîțu explică de ce a ajuns Ciucă premier: „Nu are aspirații politice”

Nicolae Ciucă a fost propus premier pentru că „nu are aspirații politice” și își face treaba bine la Guvern, a declarat miercuri președintele PNL, Florin Cîțu. Cât privește relația cu Iohannis, acesta o descrie „foarte bună, încă”.

Am ales pe cineva care nu are aspirații politice, este un om care își face treaba bine la Guvern dar, din primul moment am discutat tocmai pentru a elimina această problemă a polilor de putere”, a explicat miercuri Cîțu cum a ajuns actualul premier să fie nominalizat, pentru DC News.

Liderul PNL a detalia cu privire la declarația privind lipsa aspirațiilor politice ale lui Nicolae Ciucă.

Astea au fost discuțiile atunci, să mergem într-o direcție în care, tocmai ca să nu creăm această problemă cu polii de putere și are susținerea PNL, a fost propus de mine să fie premier, are susținere dar tocmai pentru că am văzut anul trecut, și asta este în România, nu că depinde de mine sau de persoană, așa se fac lucrurile, am văzut și în guvernarea PSD trei guverne la rând, unul după altul, am încercat să găsim o persoană care nu are aspirații politice, dar dorește și a vrut să accepte în acest moment dificil să fie premier și să își asume această responsabilitate”, a explicat Florin Cîțu.

Cât privește relația cu președintele Klaus Iohannis, aceasta este catalogată pozitiv.

O relație foarte bună, încă. Ne vorbim, ne sfătuim, discutăm, așa cum v-am obișnuit, nu vă spun ce, dar am discutat de câteva ori chiar anul acesta (în 2022-n.r.). Da, de câteva ori deja, da, ne uităm amândoi la situația politică, la situația geopolitică”, susține Cîțu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole