Cîţu: Guvernul va sesiza CCR pentru conflict cu Parlamentul pe tema moţiunii de cenzură

Executivul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict între Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură, a anunţat premierul Florin Cîţu, miercuri, la finalul BPN al PNL. 

Șeful Guvernului susține că niciun parlamentar PNL nu va face demersuri pentru dărâmarea propriului guvern sau a premierului

Florin Cîţu a mai declarat că „niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu. În caz contrar, se va supune sancţiunilor statutare”.

Premierul a menţionat că parlamentarii PNL vor fi mandataţi să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului sau la şedinţele Birourilor permanente reunite în care se va discuta calendarul moţiunii USR PLUS – AUR, despre care spune că este „depusă nelegal, până la verificarea legalităţii semnăturilor”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi preşedinta Senatului, Anca Dragu, au convocat o şedinţă comună a Parlamentului pentru joi la ora 16:00, în vederea citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, depusă de USR PLUS şi AUR. Liderii celor două Camere invocă patru decizii CCR pentru a trimite moțiunea la dezbaterea și votul parlamentarilor.

Știre în curs de actualizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...