Cîţu: În PNL nu a fost nicio discuţie oficială pe tema cotei unice, premierul a spus că o susţine

Publicat: 23 mai 2022, 14:16, de Aurel Drăgan, în POLITICĂ , ? cititori
Cîţu: În PNL nu a fost nicio discuţie oficială pe tema cotei unice, premierul a spus că o susţine

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat, luni, că o discuţie oficială în PNL pe tema eliminării cotei unice de impozitare nu există până în acest moment, subiectul urmând să fie abordat la următorul Birou Executiv Naţional sau BPN al partidului, însă a menţionat că preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, s-a pronunţat deja „foarte clar” în favoarea susţinerii cotei unice.

„Nu există nicio discuţie oficială pe tema eliminării cotei unice de impozitare. În Partidul Naţional Liberal (PNL) nu a fost nicio discuţie oficială pe tema acestui subiect, nu am avut niciun BEx în ultimele două luni de zile, deci nu a fost discutată, nu s-a făcut nicio simulare pe masă, nu s-a întâmplat nimic. Ceea ce colegii şi eu am exprimat public a fost ceea ce noi spunem dintotdeauna, noi vrem un sistem de taxare mai simplu. Cota unică asta înseamnă, sistem mai simplu, care să aducă mai mulţi bani la buget. Am arătat că se poate face acest lucru, am scos taxe în 2019, am adus mai mulţi bani la buget. Asta este ce s-a exprimat public în acest moment. Premierul, care este şi preşedintele PNL, a ieşit şi a spus foarte clar că susţine cota unică. Dar, repet, în PNL nu a fost nicio discuţie până în acest moment. Sunt sigur că la următorul BEx sau BPN, când o să fie acesta, vom avea o discuţie, dacă se ia vreo decizie în coaliţie”, a precizat Cîţu, întrebat pe această temă.

El a adăugat că un principiu „foarte important” al liberalismului este acela de a-i trata pe toţi la fel în societate.

„Un principiu foarte important al liberalismului este acela de a-i trata pe toţi la fel în societate, toţi să aibă acelaşi salariu minim, toţi să plătească aceleaşi impozite, impozit pe venit, de exemplu. Ăsta este de fapt liberalismul. În momentul în care încercăm să creăm oameni speciali în economie, acest sector este special – şi vine bizar asta de la unii – atunci apar probleme şi apare evaziune fiscală şi apar alte probleme”, a conchis Cîţu.