Cîțu: „Le-am cerut colegilor liberali decență și profesionalism la audierea cabinetului Cioloș. Ne abținem la vot”

Primul ministru demis, Florin Cîțu, susține că le-a cerut colegilor liberali parlamentari să dea dovadă de „decență și profesionalism” în audierea miniștrilor propuși de noul cabinet, al premierului desemnat, Dacian Cioloș.

Le-a cerut decență și profesionalism. Ne vom abține la. Arătăm maturitate că nu votăm împotrivă, cum s-a întâmplat din partea cealaltă. E responsabilitatea dolmnului Dacian Cioloș să-și facă majoritatea”, a declarat Cîțu.

Acesta spune că le-a cerut colegilor din Guvern să prezinte argumente clare referitoare la noul program de guvernare al USR. O primă critică vizează Minsterul Apărării.

Apărarea nu mai primește 2%, o încălcare a promisiunilor făcute către NATO. Bugetul e mai mic decât 1%, e clar că nu e o prioritate”, a spus Cîțu.

Parlamentarii PNL vor participa, miercuri, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general al liberalilor, Dan Vîlceanu.

Am decis în seara aceasta într-o şedinţă de Birou Executiv că noi nu vom vota la plen. Opţiunea este prezent, nu votez şi la comisii ne vom abţine. Deci, nu vrem să facem ce au făcut colegii de la USR, să ne ridicăm din bancă şi să votăm împotriva colegilor cu care am guvernat şi cu care sperăm ca în viitor să mai putem guverna”, a declarat Vîlceanu, luni, la Digi 24.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole